1 år med Maltes XXI

Idag har det faktiskt gått ett år sedan jag köpte Maltes. Runt 14 tiden besiktades Maltes i Ängelhom 20/4 2016 med röntgen och halskontroll utan anmärkning . Så i eftermiddag runt 16 är det exakt ett år sedan jag skrev på papprena och blev stolt ägare till Maltes XXI, dåvarande hingst 5 år.

Första året tillsammans blev väl kanske inte riktigt som vi hade tänkt oss, snarare precis helt tvärt om mot vad jag hade förväntat mig efter en så pass grundlig besiktning och röntgen. Oavsett så köpte jag en fantatsik häst som blommat ut det här året trots en jäkla massa skador. Han är allt jag någonsin önskat mig och jag hoppas han kommer gå att rida i framtiden.

Nu följer första delen av vårat år tillsammans, förbered er på en bildbomb utan dess like :P

Jag provred Maltes i skåne två gånger, men egentligen hade jag redan bestämt mig när jag såg honom på gången när vi klev ur bilen, kärlek vid första ögonkastet. Han var då precis inridnen.


Så idag för ett år sedan besiktades han hos mina egna veterinärer i Ängelholm och samma kväll lastade jag ur honom på Ön Nordgården hans nya hem, med hans nya kompisar <3

Maltes är född i Spanien och har där gått på lösdrift som unghäst, han flyttade till Sveirge som 3 åring och har sedan dess så klart gått i hage som den vanliga svenska hästen, om än ensam pga att han var hingst. Maltes fick därför gå ensam första tiden tills han var kastrerad. Kasteringen gjordes i maj efter en månad i min ägo. Malte var rätt smal när han kom, hans maffiga hals kanske kunde avleda det vid första intrycket men kände man på honom så kände man hela ryggraden och hans höftben, inte undernärd men väl smal för min smak. Första veckan arbetade jag Maltes från backen innan jag testade att sitta upp en kort stund, välmatchade så klart :)

En månads vila efter kastreringen och sedan fick Maltes gå ut tillsammans med Foppa, under juni- juli lärde han sig att sova ute på natten tillsammans med Foppa. Under våren insåg jag öven att han hade knottallergi och eksem så sedan dess går han med eksemtäcke.

Våren och försommaren var en roligt tid av lära känna varandra och fortsätta utbildningen tillsammans.

I sutet av juli kom de första bakslaget i form av en spark som orsakade en trolig mindre blödning på senan. Varningar för skador på sena ska altid tas med störtsa försiktighet så följande veckor skrittade maltes för hand och besökte kontinuerligt klinik för ultraljud. I slutet av augusti kunde han börja sättas igång försiktigt igen.
Fortsättning följer ...

Gillar

Kommentarer

Lovise,
Grattis! Vad roligt att se lite gamla bilder! Och OJ vad jag längar tills det blir så där grönt och härligt igen 😃
www.LoviseC.com
CamillaBergquist
CamillaBergquist,
Tack! 😊 Ja visst längtar man till sommaren! !
nouw.com/camillabergquist
Emelie
,
Men lille plutten! Så han ändrats på ett år ❤️️ superfina bilder, som alltid 😊 grattis på 1-års dagen! 😛
CamillaBergquist
CamillaBergquist,
Ja visst har det hänt en hel del på det här året! ❤
Hi hi Tack 😊
nouw.com/camillabergquist