Återbesök del 1

Maltes har inte sett helt fräsch ut när han efter 2 veckors skritt fick börja jogga på lina. Därför tidigarelades hans återbesök efter samtal med veterinären igår och idag var vi på plats i Husaby igen.

Dagen har inneburit en hel del motgångar utöver själva klinikbesöket så som en krossad tå, dött bilbatteri och trasig koppling till släpet. En jäkla otursdag helt enkelt, jag får återkomma till detta 🙂

Nu är vi hemma igen i alla fall, jag är helt slut både kroppsligt och mentalt.

Maltes hältor, de sekundära symptomen som behandlades på föregående besök var bättre. Han var dock betydligt sämre under ryttare och då synligt halt i sväng åt vänster. Han visar också stort motstånd när jag försöker svänga genom att kicka, fatta galopp, slå med huvudet osv osv. Man lokaliserar hältan till vänster bakknä som ultraljudas helt utan anmärkning. Man kollar också gaffelbandsfästet som i vissa fall kan ge liknande diffusa symptom även detta utan anmärkning. 3 olika veterinärer var med under dagen varav en var ny, den andra från förra besöket och den tredje är han som varit med hela vägen och också den som utförde ryggoperationen. Efter en hel del diskussioner dem tre emellan beslutade man sig för att bedöva bort de opererade tornutskotten och att jag skulle rida igen för att se om det fortfarande är ryggen som spökar. Det blir dock ingen skillnad efter bedövningen av ryggen heller.

En av veterinärerna känner något avvikande på Maltes höfter på slutet av dagen och ber om ett snabbt utlåtande att klinikens equiterapeft som fanns på plats. Mycket riktigt var inte allt som de skulle. En muskel som binder in till bukmuskulaturen ligger fel på båda sidorna och tyder på trolig längre ombelastning från hans onda rygg.

Av allt detta kan man ju dra slutsatsen att problemet är lokaliserat till bäckenet/SI led / höftområdet. Vad det egentligs problemet är vet man inte i dagsläget. Maltes ska träffa en equiterapeft/osteopat på kliniken 14/3 som ska försöka arbeta med höfterna för att kunna manipulera detta rätt. Han arbetar också med laser och Shock Wave vilket också skulle kunna hjälpa. Efter detta besök har jag även en veterinärtid bokad för uppföljning samma dag.

Fram tills besöket den 15/3,ska jag fortsätta arbeta Maltes från marken i ett försök att fortsätta bygga upp hans muskulatur kring rygg och höft. Sedan får vi se vad återbesöket resulterar i.

Gillar

Kommentarer