Bästa Malte!

Idag har Maltes gjort ett jäkligt bra arbete på lina. Som ni kanske märkt gör jag skillnad i tränings schemat mellan "jogg på lina" och "jobb på lina". Idag stod det jobb och det innebär lite längre pass med mer krav än joggpassen. Idag var själva arbetspasset strax över 30 minuter + 15 min framskritt i paddocken  och 15 min avskritt på asfalt längst vägen.

Som vanligt först fokus på avslappning i uppvärmningen för att sedan tänja lite på hans gränser utan att han blir upprörd. Det innebär bland annat att försöka få honom att galoppera i balans, i låg form längst fyrkanten.  Allt jobb när Maltes joggas/jobbas på lina sker så mycket som möjligt längst spåret, han springer alltså inte runt runt på volt utan går alltid på spåret i skritt och trav och snart även i galopp förhoppningsvis  :) Det innebär att jag går/springer ungefär som när man tömkör fast jag har lina och gummisnodd istället för två tömmar. Jag arbetar honom mycket med mitt kroppsspråk och både han och jag trivs med att arbeta så. Nackdelen är att jag inte riktigt kan finlira i lika hög grad som man kan på töm, jag kan inte riktigt ställa helt korrekt jämt tex därför tränar vi även på töm :)

Idag var fokus på att få till bra galoppjobb och även en hel del bommar i traven. Nu galopperar Maltes ett varv åt gången ungefär i en rund låg form. I vänster varv där han kommit lite längre kan han nästan hålla sig ute på spåret även i galopp medans i höger varv är vi ännu på en större variant av volt.

Ett bra pass helt enkelt och jag är så så glad att Maltes är tillbaka igen! I morgon blir det välförtjänt vila när tandläkaren kommer på besök :)

Gillar

Kommentarer