Bättre pass!

Idag gjorde vi ett mycket bättre pass än sist och det kändes väldigt bra. Vi är fortfarande inte riktigt helt samstämda som tidigare men absolut helt okej. Jag behöver bli kvickare och tydligare men för den delen inte gå på för hårt för då blir reaktionen bara tvärtom. Det är en tunn tråd att balansera på, men när det blir bra blir det också riktigt riktigt bra.

Något jag lärde mig av både Gråbobesöket och passet i förrgår är att jag måste försöka lita på honom lite mer, även om det innebär att vi misslyckas så vinner jag mer där än att gå på i fel läge vilket resulterar i kaos.

När han blir rädd/tittig behöver han understödjas men inte tryckas på. Blir han spänd spänner han bara till ännu mer om jag ber honom gå fram just i de ögonblicket, där behöver jag istället bara vara kall, hålla om och låta honom backa av lite grann och lita på att han litar på mig och går förbi. I vissa fall kan detta misslyckas och vi får ett stopp eller kast åt sidan men å andra sidan hade vi i de fallen fått de ändå eftersom jag inte kan tvinga förbi honom oavsett. Men man vill så mycket och det är svårt att se det så ibland dock. Det är lätt att, när jag känner att han trycker, gå på och att vi då börjar bråka om de istället vilket har, istället för att löst ett problem, gett oss fler.

Bra insikter som vi väl behöver 🙂

Gillar

Kommentarer