Benskydd och haklapp

En senskada och ett större jack i ena kotan samt flera små sår på benen och det fick vara nog för min del, så sedan en tid tillbaka går Maltes med benskydd runt om. Jag vet inte hur jag ska lösa det här i sommar på bete osv men de får jag ta då. Nu går dem ju "bara" ute ca 12 h per dag så då sitter benskydden på.
Det är ju bara ett problem... Malte älskar att masakera sina benskydd... Vi har hittat både de ena och de andra i hagen efter att Malte gått loss på sina benskydd eller boots. Så nu har jag köpt en haklapp till Malte som ska placeras på grimman när han är i hagen. Jag vet inte om det kommer fungera men de är värt ett försök.
Dem går på fri tillgång till hösilage och de har sällskap av varandra i hagen, om än att hagen är mindre pga Maltes skada så är det inte brist på mat eller sällskap iaf som grundar sig till Maltes beteende. Eftersom terrängskydden inte skyddar riktigt som önskat runt kotan och eftersom de tyvärr snart är uppätna av Malte så har jag även investerat i två par neoprenskydd som sitter runt kotan. Det blev ett par från Horze som jag dessutom fick gratis frakt och 15 % rabatt på vilket kändes fint!

Gillar

Kommentarer