Benstatus

Rasmus har varit väldigt duktig under min Oslotripp och smörjt och bytt benskydd om vartannat för Maltes bästa.  Trots Rasmus fina insats hade Maltes ben svullnat upp rätt bra när jag kom hem i onsdags kväll.

Jag minns att det var samma problem förra året efter rakningen, jag nämnde det för veterinären men de måste ju såklart raka för att kunna göra ultraljud. Med tanke på Maltes reaktion sist fick jag två olika salvor att smörja med i kombination för bästa resultat och så milt sol möjligt.  Trots detta har benet svullnat och det hade blivit små sår på den vita delen av benet.

Jag hoppas för guds skull att svullnaden kommer från just detta så det inte hänt något annat men det är ju mest troligt en reaktion av rakningen.  Svullnaden blir genast bättre efter promenad och för säkerhetsskull kyler jag honom under rinnande vatten 20 min 2 ggr om dagen nu ett par dagar. Efter kylning tvättar jag med hibiscrub och smörjer såren på vita delen med HLP salva.

Med tanke på att Maltes knappt klarade en vecka utan benskydd dagtid så går han nu med skydd fram dygnet runt på betet. Självklart är det inte optimalt men jag försöker göra de bästa möjliga. För variationen och de olika väderförhållandena natt och dag så går han med olika skydd under dygnet. På natten när det är svalare går han med tjocka luddskydd från EVENT och dagtid går han med de ventilerade skydden från Jacson, dessa är även vita för att bli så svalt som möjligt. Det har verkat fungera bra dessa dagarna vi får se om det håller i längden.  Tänkte ta en tur till Hööks och kolla in lite alternativ som man kan alternera med så det inte blir skav.

Fortsättning följer!

Gillar

Kommentarer