Besiktningen

Vilken dag de var i går herregud så mycket nerver, från flera håll! Jag hämtade upp Sara strax efter 0745 i Stenkullen och där hörde vi på radion att de såklart var en stor olycka innan Göteborg och helt stopp typ. Så vi fick planera om och åka annan  väg även där var det kö in till gbg men det rullade iaf.  De som normalt tar 20 min tog nu 50 så jag fick ligga på lite på väg ner. Vi hann iaf ner i ok tid och Malte kände att nåt vsr på gång, trots nytt släp och allt ikring steg han snällt in i släpet utan krusiduller och stod sedan snällt hela vägen. Rör sig väl mer än Foppa men helt klart jättesnäll. Framme på kliniken lastade vi ur lugnt och försiktigt och Malte fortsatte sitt coola jag, spänd såklart över en ny plats (han har ju inte åkt mycket alls så allt är väldigt nytt) men ändock cool.
Det blev vår tur och Malte böjdes, klämdes på och sprang på volten.  Tre ston var på uppspringningsrampen när de va som värst rörigt och en satte nästan rumpan i näsan på Malte som trots ston och lite virrvarr ändå höll sig i skinnet. En stor eloge till honom vilken häst som helst hade tänt till och Malte är ändå hingst.
Sen var det dags för röntgen, herregud så nervöst. Ägaren höll Malte, jag och Sara stod i rummet intill och såg bild efter bild anlända. Sara som kan det här, förvisso mestadels på smådjur, guidade mig genom bild för bild och vi var rätt överens över vad vi såg men krävs ju en expert för att dömma. Här började nog Maltes ägare svettas ordentligt och vi var båda toknervösa. Efter tandkoll och koll ner i halsen och strupe meddelade veterinären att allt var inom normala gränser och OK. Vi gick igenom bild för bild och hon berättade vad hon såg. Puh!! Vi skrev kontrakt, ringde försäkringen, tog hand,  fick varsin del av besiktningsprotokoll och jag fick röntgenbilderna med mig hem. Vet inte om de var någonstans här jag började andas igen eller om det var långt senare på Max ha ha efter att ha hållt andan och vart toknervös hela dagen. Så fantastiskt att allt gick vägen! 

Gillar

Kommentarer