Bete

Hästarna gå sedan någon vecka tillbaka ute även på nätterna i sommarhagarna. Första natten var jag vaken flera gånger för att kolla till dem och allt såg lugnt ut. När jag väl kom ut till hagen på morgonen låg dock staket och avbrutna stolp i hela hagen. Troligen måste någon häst ha fastnat och dragit sönder staketet, alt om det varit något djur i hagen men högt troligt är det någon häst som fastnat. Alla var kvar på rätt sida staketet och ingen var skadad som tur var.

Sedan dess har de gått ute och vi har klarat oss ifrån flera liknande missöden och hästarna trivs med att vara ute. Jag tar in alla en sväng på kvällen så de får vila lite och äta lite mat medans jag smörjer och motionerna Maltes. Skönt att dem kan gå ute det är ju inte helt självklart med importer och Maltes som har eksem.

Vi har en hel del bete men hagarna är inte jättestora så vi flyttar runt hästarna med jämna mellanrum när betet tar slut. Eftersom vi har flertalet hagar så hinner de gott och väl växa ikapp igen så vi kan rotera hästarna kontinuerligt och riskerar inte att betet ta slut. Nu skulle vi dock behöva lite mer nederbörd kanske så återväxten blir lite bättre, men det räcker med lite regn annars är vi nöjda med det fina vädret :)Gillar

Kommentarer