Biltvätt och blåsigt

Idag har Gizmo fått lite välförtjänt tvätt och städning både invändigt och utvändigt. Han är bra fin trots allt.

När Gizmo var ren var det Maltes tur och ett pass i ridhuset med tanke på blåsten som härjade över stallet. De stora dörrarna till ridhuset genom vilken traktorn kör för att harva blåste duktigt i den hårda vinden och Malte tyckte det var läskigt. Därför höll vi oss på övre halvan av ridhuset, Malte tittade lite men de gick bra ändå.

Idag var det lite mer fokus på galoppen än tidigare. Jag travade fram i båda varv i låg form, ett par övergångar och några volter i varje varv i trav och redan här la jag in första galoppen i samma låga form vilket Malte gjorde riktigt bra. Att lägga in galoppen tidigt i passet började jag med först på lina för ett tag sedan och såg positiva effekter snabbt vilket gjorde att jag nu överför detta även i ridningen. Galoppen är lösgörande och han kommer igenom i hela galoppen på ett helt annat sätt än bara skritt och trav under uppvärmningen. Efter detta var det paus och sedan arbete i vänster galopp paus och sedan höger galopp.

I vänster varv i galoppen håller han ut mycket bättre nu än tidigare och jag får honom rakare nu. Han blir dock lite hög och tom i vänster varv så jag försökte få honom att gå lite mer framåt och komma lite ärligare mot handen i de varvet. Jag varvade mellan att sitta ner och jobba i galopp och att resa mig och rida honom lägre. Varje galoppsekvens är inte så lång utan ett par varv och sedan lite trav och en mikropaus av skritt innan nästa galoppsekvens. Allt för att han inte ska bli för trött. Ett par sådana i varje varv sedan fick det räcka. Ett pass om ca 25 min exkl. fram-och avskrittning som alltid görs avsuttet.Ett helt okej pass allt som allt. Jag är riktigt nöjd med att galoppen börjar komma, det känns riktigt stort! Jag är också väldigt glad över att han är så pass ridbar nu, börjar bli en riktig ridhäst nu min lilla bäbis! 🙂

Gillar

Kommentarer