Boxfronter

För några veckor sedan beställde vi boxfronterna då leveranstiden var ca 8 veckor. Velade lite innan jag väl bestämde mig men nu känns valet bra. Jag hade egentligen velat ha helt öppna fronter både till box och lösdriften men eftersom Strumpan har lite svårt att vara ensam så valde jag därför en boxfront med möjlighet att stänga till helt så det ska vara så säkert som möjligt. Fronten till lösdriften är helt öppen och de går båda i samma välvda stil. Jag har valt till svart färg på galler och stålram. Fyllningen levereras obehandlad och vi kommer behandla den med Roslagsmahogny.

Stallet kommer alltså som jag visat tidigare bestå av en kombinerad sadelkammare/foderkammare/torkrum, box, lösdrift och uppställningsplats. När allt är klart kommer det bli två stora boxdörrar in till lösdriften som kan stängas och förvandla lösdriften till en andra box. Hästarna kommer ha grusad yta utanför lösdriften och en bit av hagen som sedan övergår i gräs.

Det vi kommer göra klart tills hästarna kommer den 15e är att bygga upp väggen mot sadelkammaren och få upp lösdriftens boxfront så lösdriften kan användas som planerat samt delen av hagen som är mot lösdriften är grusad. Vi kommer få grusa upp mer men de får troligen göras längre fram.

Hagen dem kommer gå i när dem kommer hem är den som är kopplad till lösdriften och kommer också bli hästarnas vinterhage. Den är begränsad i storlek och väldigt platt vilket är en fördel för Strumpans ben, förhoppningsvis ska hon klara av att gå där utan special skor framöver. Sommarhagar kommer vi sedan arrendera i närheten.

Gillar