Bra pass!

Idag var Maltes på bättre humör jämfört med helgens träning som gick åt skogen i princip så var han väldigt fin idag. Karro är på besök och hon skrittade Foppa en liten sväng i paddocken medans jag red Malte. Trevligt med sällskap och Maltes verkade också han gilla sällskapet :)

Härligt att få till en sån bra känsla igen, det var verkligen välbehövligt för oss båda tror jag :) Jag red inte så länge utan avslutade tidigt när vi var på topp. Det hela började lite knaggligt men efter lite trav så hittade vi balansen, takten och suget på bettet bakifrån och fram, sedan är det bara att dansa, härlig känsla! Gav ett par skrittpauser och testade även en vänstergalopp som blev superbra både fattningen och sedan 1,5 -2 varv i lugn och sansad fin galopp, där avslutade vi med massa beröm och så hoppade jag av.

I galoppen behöver jag fokusera på att få fram handen och rida i galoppen och inte bara lägga ner handen och bli passiv. Passiv är inte alltid bra, passiv kan också verka stumt och då blir det ingen bra galopp. Fram med handen och följ med och rid, då blir det som bäst och det tänkte jag på extra mycket idag!

Trött Malte och glad matte efter dagens pass!

Gillar

Kommentarer