Bra pass på het häst!

Även idag gjorde Maltes ett bra pass uppsuttet i ridhuset. Dagen till ära red vi faktiskt även över bommar uppsuttet. Han har tränats över bommar på lina och töm i två år och är väl invand. Men han är verkligen en dressyrhäst och han kan lika gärna snubbla över alla bommar och landa på nästan. Men idag tig vi oss i kragen och det gick ju hur lätt som helst, så klart! :)

Det blev totalt strax under 55min- 1h uppsuttet med 10-15 minuter skritt först med massa lösgörande övningar innan vi travade igång och la ca 20 min på uppvärmning i trav och galopp inkl en kort skrittpaus med fokus att han ska följa tygeln i lång och låg form, övergångar, svängar, volter osv. Sedan paus och så gav vi oss på bommarna några gånger innan vi pausade igen.

Efter bommarna tog jag upp honom lite i formen de sista 15 minuterna och gjorde lite skritt-trav övergångar samt lite galopp-trav och sedan även några skritt-galopp. Här blev han dunder taggad men precis som i söndags på ett bra sätt. Han ville mer och mer hela tiden utan att det slog över lixom. Han blev riktigt fin i galoppen och på slutet lekte vi med lite tempoväxlingar där han fick samla sig några språng och sedan fram, samla sig lite och fram. Han blir så enorm när han kommer hit och det är så kul men ibland känner jag mig som en liten vante där uppe, ha ha! Underbar känsla när vi kan leka så här!

Vi avslutade med att trava av och som alltid sista minuterna får han längs ut ordentligt med massa klappar ❤️

Bild från i somras

Gillar

Kommentarer