Bra ridpass

Malte skötte sig riktigt bra under dagens ridpass. Vi höll till inne i ridhuset så vi kunde utnyttja hela banan. Hade som fokus att testa några linjer ur LC för att se hur vi ligger till för en eventuell start till hösten. Hade gärna velat komma ut lite, om inte annat då för miljöträning.

Jag försökte använda speglarna så mycket som möjligt som Traudi sa på träningen och la extra fokus på mina händer och Maltes form. Hörde Traudis uppmaningar i huvudet när jag red och arbetade med att lyfta honom lite och få fram nosen. Kändes som om jag fick in tekniken på slutet faktiskt.

Det slog mig när jag red att nu delar jag faktiskt upp passet i olika delar. Låter inte så konstigt kanske för gemene man, men för oss blir det lite större. Vi har ridit så korta pass tidigare att vi typ bara hunnit just rida fram för att sedan avsluta. Nu rider jag faktiskt fram honom först i en lägre form i alla gångarter sedan paus för att gå vidare på de som är fokus på själva passet. I fokus delen har jag 2-3 pauser med skritt även där och avslutar sedan med att trava av.

Jag sitter på honom max ca 40 minuter nu och längre än så kommer det nog inte bli på ett tag, de känns som ett bra normalt pass.

Idag testade jag att sitta ner några varv åt varje håll vilket gick helt okej. Maltes tyckte det var lite märkligt men tog det ändå bra :) Vi red rätt över ridbanan, serpentiner och en del övergångar vilket fungerade riktig bra :)

Gillar

Kommentarer