Brödbak

Jag har de senaste börjat baka lite mer eget bröd, gjort några ostfrallor som tjejerna gillade men inte mer än så till en början. Men så kom jag på i samband med jul att min syster är en väldigt duktig brödbagerska. Hon bakade nämligen eget vört bröd till julafton, vilket inte är bara att baka precis. Så jag bad om lite tips och fick recept som föll mig väldigt väl i smaken så sedan dess har jag bakat oavbrutet 😅

Brödet i fråga bakad på relativt lite jäst, kallt vatten och jäser därför några timmar innan de bakas färdigt i ugnen.

Durum mjöl, fiberberikade havregryn och vetemjöl special är grunden i samtliga bröd jag bakat hittills. Utöver detta ”basbröd” har jag sedan experimenterat med ”fyllning” så som ex solrosfrön, aprikos och morot. Den sistnämnda tror jag var favoriten hos dom flesta här hemma, både stora och små 😊

Gillar

Kommentarer

Prenumerera