Bygger egen inredning

Idag har vi målat alla väggar i sadelkammaren två gånger med vit färg. Vi hade väldigt beslutsångest över om vi skulle måla taket vitt också förutom balkarna eller om vi skulle låta det vara lite ruff. Eftersom det skulle bli duktigt svårt att måla taket snyggt utan att förstöra de fina bjälkarna så valde vi efter många om och med att låta taket vara. Är det så att vi ångrar oss så får vi måla då. Men hade vi målat nu och sedan ångrat oss hade de vart kört.
Medan andra omgången färg torkar roar vi oss med att tillverka vår egna inredning till stallet i form av sadelhängare och tränshängare. Förvaringshyllor för lindor och spön kommer tillverkas senare. Vi började med att rita en mall från mina sadlar i wellpapp.
För tränsen passade en skål ypperligt för innermått
Sedan fick Rasmus börja jobba med sågen här är stöden för tränsen. Vi gör två storlekar på dessa runda en större och en mindre när dessa sedan sätts ihop så bildar den större lite smalare en stoppet för tränsen att kasta ner från hängaren medans den mindre lite tjockare fungerar som själva hängaren. Här är de mindre lite tjockare utsågade och ska nu sandpappras fina.
To be continued...

Gillar

Kommentarer