Changes as we go on

Allt eftersom vi kommer längre in i bygget så får vi göra lite korrigeringar av planen här och där, för att det ska bli så bra som möjligt. Inget ovanligt egentligen. Just nu håller vi på att regla upp och rakställa en vägg vilket kommer bli klart under helgen. Vi kommer även påbörja regling och formation av väggen som är mot sadel/foder/torkrum. På den väggen ska befintlligt dörrhål sättas igen och en ny öppning sågas upp. Sedan ska hela väggen reglas, isorelas och tillsist sedan kläs med innerpanel precis som resten av stallets väggar. Vi hade från början tänkt att sägga in en extra reservdörr i en av boxarna som skulle fungera som branddörr och bara öppnas vid brand samt för träning av hästarna att gå igenom, ännars skulle den lixom vara inbyggd och inte öppnat egentlligen. Efter lite tankar och funderingar så har vi dock ändrat den planen till att trots allt göra en liten gång mellan de två hörnboxarna och en dörr ut där. Denna dörr kommer till vardags fungera som utgång med gödselkärra och kommer även kunna fungera som nödutgång vid brand. Detta kommer göra att de två större boxarna som var tänkt från början försvinner och alla boxar i stallet blir på 11 m2. Fölbox blir till genom att ta bort en mellanvägg ocg vi har då en stor box om 22 m2 för föl + sto. Gången mellan de två hörnboxarna ut till gödselstacken blir 1,7 m, fullt tillräckligt för svängrum för dörren till boxen och fullt tillräklingt för människa + skottkärra att ta sig fram. Och om lockan är framme kommer hästarna kunna gå där för att kunna komma ut om det skulle brinna vid den ordinarie öppningen. Vi har även gjort om ingången till sadel och foderkammre från stallet till mer raka väggar, så mkt enklare att jobba med när man ska bygga än de snea väggarna vi hade från början. Det kommer även bli en lite längre vägg än precis kloss ann boxväggarna innan öppningen till sadel/foderkammre. Så här ser alltså planen ut nu. Nackdelen är att en häst kommer stå ensam utan kontakt, men å andra sidan kan det vara en fördel ibland om man har en häst som gärna vill stå lite själv, ex en hingst eller liknande :)  

Gillar

Kommentarer

LoviseC,
Smart tycker jag. Brukar ju vara så, när man väl börjar bygga så ser man ju saker som man inte tänkte på förut, att det blir enklare om man bygger på ett visst sätt.
lovisec.wordpress.com
camillabergquist,
Ja jag tror det blir bra även om det blir på bekostnad av storleken på 2 boxar men samtidigt så är ju inte 11 kvm litet heller :)
camillabergquist.wordpress.com