Dagens besök av ET

Idag har vi haft Equiterapeften ute hos oss. Jag ville se om Maltes hade roterat tillbaka igen i bäckenet eller om han fortfarande var rak, jag hade väl en misstanke om att han kunde vara sned igen. Mycket riktigt så var han sned på liknande sätt som när dem tittade på honom första gången. 

Maltes fick akupunktur för att få musklerna kring bäckenet att slappna. Han fick också nålar på lite andra väl utvalda ställen för att öka blodgenomströmmningen. När nålarna hade suttit tiden ut rättades bäckenet till innan han fick gå in i din box och vila.

Ordinationen från veterinären är ju att han helst ska arbetas på töm i galopp i låg form med väl rygg. Som sagt innan är vi inte riktigt där ännu i utbildningen och ET poängterade också att man får ha hans rotation i bäckenet i åtanke också vilket inte ska belastas för hårt med en massa galopp på volt, speciellt inte i  obalans såklart.  Det är såklart heller inte planen utan planen är att försöka få till korta sekvenser av galopp oftast inte ens ett helt varv i taget för att kunna bygga upp styrkan. Den planen var ET också nöjd med så de va skönt att vi har en plan som alla är nöjda med ur sitt perspektiv.

Eftersom Maltes nu ska vila i och med ET besöket passade jag på och tog honom lite på linan igår.  Vi joggade fram och tog sedan npågra galoppförsök. Han rusade i väg ett par gånger såklart men jag fick stopp inom ett halvt varv för att sedan kunna testa igen. Vi fick till några fina språng under våra försök och de får man ju ändå se som stärkande de små stegen vi väl får till :) Förhoppningsvis blir de fler och fler sådana språng! :)

Jag och Maltes avslutade kvällen med en 30 minuters promenad innan han stallades in för kvällen.

Gillar

Kommentarer