Dagens Equiterapeftbesök

Precis som jag hade trott så var Maltes helt rak i sitt bäcken idag under kontrollen när ET var här och checkade. Jag har känt att han inte riktigt varit helt rak i ställningen (om man uttrycka säga så) det senaste. Just den biten fick jag bekräftat att han var lite sned i manken och nacken igen, något han varit tidigare också. Jag ser det mestadels på linan där han gärna gått och tittat utåt och inte velat länga ut sin högra sida lite mycket som den vänstra. Lite nålar och behandling så tror ET att han ska hålla sig fin ett tag utan deras hjälp.

Vi diskuterade lite kring hans hull och muskler också, skönt att få bolla sina tankar lite. Jag har reagerat på att han tappat lite precis över ryggen just i området han är opererad. Jag vet inte hur kroppen reagerar efter en operation men kanske inte jätte ovanligt. Helst hade jag ju dock sett att de hade kommit tillbaka och att han skulle muskla sig ordentligt över ryggen, men de har han inte riktigt gjort i den omfattningen jag hade hoppats. ET såg óckså skillnad och önskade så klart också mer muskeler kring ryggen. Jag har ju ökat träningen en hel del senaste tiden vilket kan vara orsaken. Det sista jag vill är ju så klart att träna för hårt att vi bryter ner musklerna, samtidigt så måste vi ju komma vidare. Jag tycker han är bra i hullet överlag vilket ET höll med om, men han har ett par fettdepåer som även ET påpekade, dem sklle så klart behöva försvinna utan att han tappar mer massa över lag. Jag fick en kur som skulle gynna ämnesomsättningen och som förhoppningsvis skulle kunna påverka dessa depåerna.

Det är en väldig balansgång kring fodring och träning som vi måste hitta rätt i kring. Nu går dem ju också på en hel del gräs och han äter inte jättemycket av hösilaget som jag serverar honom så de tär väldigt svårt att avgöra hur mycket näring han får i sig.

Eftersom Maltes blev behandlad idag blir schemat enligt nedan:

Måndag: Jobb på lina
Tisdag : ET behandling - Vila
Onsdag kv��ll : Lättare jogg på lina
Torsdag: Tömkörningsträning
Fredag: Longeriong + rida
Lördag: Promenad i skogen
Söndag: Jobb på lina

Eventuellt kastar jag om fredag och lördag beroende på hur hårt han går under torsdagens tömkörningsträning :) Hoppas han är lika fin att sista på till helgen som han vart de senaste tåv andra gångerna! *peppar peppar*

Gillar

Kommentarer