Dagens start

Jag är sammanfattningsvis nöjd med dagens start i Gråbo. Väldigt mycket bra miljöträning på alla fronter. Så väl lastning, sadling, framridning och banan var allt från kaos till mer välordnat kaos. Det var bra arrangerat men lite speciellt med domaren i dörröppningen i sargen och insläpp bakifrån in direkt från framridningen. Men som sagt, bra träning!

På framridningen var det blandade ekipage allt från ponnyer, ridskoleryttare, travhästar och unghästar med mkt nerv. Absolut inte kaos som i dåligt arrangerat men förutsättningarna är inte enkla.

På framridningen som är ute, med ena långsidan angränsas till ridhuset, var det vatten/lervälling i ena hörnet och i andra öppnades stora skjutdörrar in till ridhuset plötsligt utan förvarning var 8e minut allt eftersom nya ryttare gick in och kom ut. Dörrarna sköts så klart upp första gången utan förvarning när jag och Maltes samt en till unghäst var utanför. Båda kastade sig och galopperade iväg men höll sig ändå på mattan. Av den anledningen försökte jag hålla mig undan den delen när det vankades ryttarbyte. Sedan hatar Maltes lera vilket andra kortsidan bestod av. Kvar fanns mittenvolten vilken alla andra ekipage också hade hittat till. Det var med andra ord svårt att få flyt i framridningen men vi löste det bra ändå tycke jag och Maltes skötte sig riktigt bra.

Tävlingsbanan var sedan inne i ridhuset. Ridhuset har innermåtten nästan exakt den storlek programmet går på dvs 40x20 och inget domartorn. Detta gör att domaren placeras vid den normala huvudingången till ridhuset med sargdörren öppen och domaren mitt i och med ett dressyrstaket framför. Rätt känt för att vara livsfarligt enligt många hästar.

Maltes tittade också såklart och blev rädd så snart han kom in och såg domarkortsidan. Vi utforskade lite i skritt och försökte sedan närma oss i trav, de gick sådär i början men jag höll min plan att vara kall men aktiv. Vi utnyttjade alla sekunder vi hade innan vi red upp för start.

Vi kom inte riktigt intill domaren utan genade lite för att Maltes inte skulle känna sig för trängd. När han blir så här tittig så blir galoppen svår fortfarande. Denna gång var det lite enklare eftersom vi aldrig behövde galoppera förbi de han var rädd för. Därför höll vi galoppen när vi väl fått till rätt galopp. I höger varv förbi domaren fick jag honom inte riktigt undan innerskänkeln eftersom han skyggade för domaren, därför fick vi fel galopp. Jag borde ha väntat med galoppfattningen lite tills han tog innerskänkeln men så kall var jag inte.. Lite retligt, men i det stora hela gjorde han det riktigt bra!

Allt som allt är vi nöjda och glada med dagens start. Vi har kommit väldigt långt, de får man inte glömma bort! 🙂

Gillar

Kommentarer