Dagens träning!

Vi hade ytterligare en bra träning idag, denna gången för Maria på hemmaplan bland WE hinder.

Min önskan var att träna oss på hur vi möter läskigheter så som ex domarbord osv. Jag fick bra hjälp och allt handlade om, precis som för Traudi, att styra över Maltes bogar. Jag fick träna uppridning på en lite kortare distans än vanligt och min uppgift var att komma ur svängen som en serpentinbåge för att komma rakt på linjen och sedan rida lätt öppna åt de håll jag sedan skulle svänga. Maria stod som domaren vid C och viftade lätt med armarna och grejade lite. Vi försökte oss på detta i trav de första gångerna men efter ett par gånger fick vi gå ner till skritt. Jag behövde lära mig att styra Maltes bogar med min vikt. Jag behövde hitta tekniken hur jag skulle få hans kropp att följa mina höfter/min vikt. Det tog ett tag men sedan så satt det och jag fick in tekniken. När de satt i skritt gick vi över i trav och snart satt det även där.

När jag fick till det och han följde mina höfter/min vikt och placering av min kropp så var vi i fullständig balans och allt blir så lätt. Jag kunde koppla ann till de Traudi sa i söndags och pusslet läggs sakta men säkert, bit för bit. På slutet när vi var klara och Maria gick över till nästa elev kunde jag rida honom i lång låg form och ställa honom enbart med höfterna, så även i de "läskiga hörnen".

Uppgiften inför nästa gång är att fortsätta träna såhär och ställa fram ex WE bordet och rida ann emot detta. Jag ska tänka mig att rida öppna mot det farliga precis så som jag gjorde idag. Jag kan överdriva detta och tänka att jag ska rida ytterbogen mot bordet och nästan sikta ytter bog mot att nudda bordet. 

Denna träning körde vi marin och svart tema. Verkligen en riktig favorit.. Älskar Equestrian Stockholm schabraket! 

Gillar

Kommentarer