Dages träning

Dagens träning har bjudit på väldigt blandade känslor! Vi tar det från början!

När vi skulle åka gick lastningen väldigt bra, jag kunde lasta helt själv och fick sedan hjälp av Lovise och Rasmus att stänga medans jag stod där framme. Med mitt nya körkort i högsta hugg lämnade jag och Lovise Rasmus hemma och åkte på äventyr på egenhand!

Efter dryga timmen var vi framme på Hagelyckan i bra tid, Lovise hjälpa mig att skritta fram Maltes för hand medans ja bytte om. Vi fick ett väldigt gott välkomnande när vi anlände eftersom det var paus just när vi kom och Traudi satt utanför och fikade och vi lastade ur till utropen från Traudi "åååh va snygg han är" väldigt roligt att hon gillar honom så mycket! :)

Maltes fick jogga några varv på lina innan jag hoppade upp. När jag väl hoppade upp kände jag dock att Maltes spände till och sköt rygg, jag fick lite smått panik men klappade och pratade med honom och efter en liten stund skrittande han normalt. Självklart drar man snabbt slutsaten att något är fel med ryggen. Jag kunde i alla fall trava lätt och innan det var våran tur testade jag även en galopp med tanken om han slår elller visar minsta obehag i galoppen så avbryter jag. Men han galopperade lugn sansat och med stora fina språng vilket lugnande mig så vi körde vidare.

Traudi hade så klart sett hela förloppet och vi pratade lite om padden bland annat som jag har och dess betydelse, han har ju haft åsikter om padden förr. Vi kom snabbt fram till att vi behöver fokusera på min sits idag vilket var väldigt bra för jag behöver verkligen hjälp med hur jag ska kunna korrigera mig själv. Traudi kom ner från läktaren och hjälpa mig där jag fick lära mig hitta mina fötter. Det är när jag hamnar med min kropp (mitt bäcken) bakom foten i stigbygeln som jag också hamnar bakom balanspunkten och i bakvikt. Jag måste därför hitta balansen i stigbygeln och kunna stå och sitta med balansen rätt. Inte helt rätt med jag kämpade på och hittade vissa fina stunder.

Under den här perioden började Maltes skaka på huvuuden och piska med svanen, efter en stund stannade han tvärt och kliade jag på kinden med bakhoven. Publiken på läktaren drog efter andan eftersom det troligen såg ut som om han skulle fastna i tygeln, men jag var snabb och höll undan den så det gick bra. Vi kom fram i trav igen några steg tills han började bita sig i bringan, jag längde ut tygeln och han tvärstannade igen och kliade sig väldigt irriterat på bringan igen. Eter dessa incidenter var han nöjd och vi kunde komma till ridning. Gissningen är att vi hade fått med oss en älgloppa eller något liknande och att den först statt på kinden och sedan när han kliade sig trillade ner på bringan innan han lyckades bita bort den när han stannade andra gången.Efter detta bjöd Maltes upp till dans och var väldigt fin i både traven och galoppen. Han riktigt flög fram i den där traven vi bara kan få till när han är lösgjord, ryggen kommer upp och han ärligt bjuder framåt till handen. Vi jobbade lite mer med galoppen idag också vilket Maltes gjorde riktigt bra i båda varven! Vi fick till två riktigt fina vänster fattningar och en hel del fina språng även åt vänster vilket var riktigt roligt. Inte en enda fel fattning! Efter galoppen var Maltes i sitt esse och jag hade svårt att hänga med när han travde superfint genom kroppen och även Traudi lät väldigt nöjd med honom! Vilken arbetsmyra hörde jag henne säga någon gång när jag passerade och det har hon rätt i.

Lovise var med och tog kort vilket jag yppskattar jättemycket! Jag älskar den här bilden även om den kanske är lite suddig så visar den en fin vänsterfattning och är tagen i sekvensen där jag klappar honom på halsen och berömmer! Härlig känsla!


Lite mer vänstergalopp! :)


Och lite trav :)


Älskade häst! Jag hoppas så innerligt vi ska ta oss ur allt som heter ryggont och att vi får många år tillsammans, du och jag! Jag hoppas verkligen inte dagens reaktion hade med ryggen att göra!

Gillar

Kommentarer