Dansa i 11 minus

Igår, en vecka efter att vi kom igång efter den lilla 2 veckorsvilan så var äntligen den fina ridkänslan tillbaka och Strumpan bjöd upp till dans. Hon bjuder på en sådan himla fin känsla när hon blir lösgjord i både kropp och knopp, det är en riktigt mäktig känsla.

Vi red efter lektionerna kl 21.15 och det var dryga 11 minusgrader ute när vi gick mot ridhuset, där inne är det såklart varmare men marginellt kändes det som. Ridhuset är saltat så underlaget håller fint trots kylan. Vi hade sällskap av Strumpans bästis, kul att vara två och bra träning förs Strumpan att kunna fokusera ändå.

Jag kände rätt snabbt att hon kändes på bra humör och att energin var på en bra nivå redan från start. Hon är fortfarande pigg och framåt men på ett bra sätt. Vi började med att trava fram i en lite lägre form innanför spåret, kanske är den lite för låg men just där var det viktigaste att hon var helt avslappnad och utan spänning och det är hon i den formen. När hon varit lite för het har vänster varvet, vilket är de svaga, också blivit väldigt svårt att rida i, hon har inte gått att påverka så pass mkt att hon kunnat komma runt innerskänkeln utan blivit upprörd. När hon nu joggade fram så fint i den låga formen smög jag över i vänster varv och formade henne försiktigt på stora linjer och jobbade med att hon skulle följa lika bra som i höger. Hon stressade upp sig någon gång och då bytte vi varv och eller bröt av till skritt och smög sedan tillbaka. När hon gjorde detta bra fick hon paus.

Eftersom hon kändes bättre och bättre så kunde jag efter pausen ligga lite på stora volten i trav och komma till mer och mer ridning tills hon tillslut kom ut på den högra yttertygeln och rundade sig fint runt min innerskänkel. Ett av målen för dagen. Hon kändes fin och lugn så då testade vi en galopp vilket gick toppen även det, rätt galopp och kontrollerad och fin.

Efter lite paus blev det lite jobb i höger varv också , nu var hon på hugget efter galoppen i vänster varv men låg ändå kvar i handen fint utan att kasta med huvudet, hon bara sög framåt lixom och frågade om galopp hela tiden utan att dra. När hon är där blir ju galoppfattningarna väldigt lätta det blir lixom mer som att bara säga varsågod så fattar hon galopp. Extra noga med min egna sits i galoppen, inte låsa höften utan rida galoppen med buren hand och hon var så himla fin och ridbar i galopparbetet här. Jag red innanför spåret i galoppen i höger varv för att få kontroll på yttersidan utan hjälp av väggen och hon gjorde det så fint. Efter 4-5 fina fattningar med fin galopp direkt efter fattningarna innaför spåret så avslutade vi passet med lite lång och låg igen i trav och en massa klappar och "hejarop".

Gillar

Kommentarer