De senaste dagarna

Det har gått sådär att rida nu de senaste, kanske tog jag ut segern i förskott lite där en vecka efter sista sprutan equioxx. Jag har mått rätt dåligt över allt de här och det är väldigt psykiskt påfrestande att rida en vän som kanske har ont. Till råga på allt finns så mkt investerat i form av pengar kärlek tid,  så mycket kamp och så mycket förhoppningar. Om vi går tillbaka ungefär 3 ridpass i tiden så började det hela med att Maltes kickade en gång under början av ett ridpass i skritt. Nästa pass gick det bra för att nästkommande som var i förrgår gå riktigt dåligt. Maltes gick i piaff och kickade flera gånger i början och kickade även två gånger i traven. Sista traven slappnade han dock av och kändes normal igen. Efter de dåliga passet var det såklart inte så muntert men jag hade lovat veterinären att försöka några gånger till. Jag och Rasmus analyserade och kom fram till att jag testar rida några gånger till och ringer kliniken på måndag.  Sagt och gjort idag red jag igen, samma procedur som varje gång. Skritt 10 min förhand efterföljt av skritt över bommar på lina och jogg på lina. Sedan håller Rasmus i Maltes och jag hoppar upp vi står still ett tag och sedan leder rasmus mig första biten.  Idag gick det faktiskt bättre, jag hade nog förväntat mig att han skulle vara ännu sämre idag. Maltes tjafsar otroligt mycket mot Rasmus biter efter honom och håller på. Han kickade även två gånger men inge mer än så. När Rasmus släpper så blir han lugnare. Samtidigt hjälper de hellre inte att Rasmus inte är med alls heller utan då kommer vi inte iväg alls. Det är alltså själva starten och skritten som är problemet. Idag upprepade vi därför den sekvensen fler gånger, andrq gången gick k princip friktionsfritt. Jag har försökt stå upp, sitta ner, ha långa tyglar, inga tyglar, slappna av, luta mig framåt, bakåt ja allt jag kan komma på. Efter lite analys idag så ska jag nästa gång testa att Rasmus bara går bredvid första stegen och får oss i rullning. Jag tänker att jag börjar med korta tyglar direkt och om han vill så tillåter jag honom att trava direkt också. I traven var Maltes jättefin idag sökte fint stöd i handen och travade avslappnat med halsen ute och inget kickade eller krånglande.  Efter de kan han även skritta snällt därav min tanke att låta honom rulla in i trav direkt, vi får se om de kan hjälpa.

Gillar

Kommentarer

Lina,
Kan det inte vara så att han är orolig för att det ska göra ont då i början, så att det gamla beteendet kommer fram ibland? eftersom han går bra i traven sen tänkte jag :)
olinao.blogg.se
camillabergquist,
Jo så kan det ju vara. Men när han går på antiflamatoriskt så går han helt tillfreds direkt utan minsta lilla krångel eller motstånd. De tyder ju tyvärr på att det är något som gör ont/ inte är bekvämt nu utan medicin?
camillabergquist.wordpress.com
Lina,
Ja det är sant.. vad tråkigt :(
olinao.blogg.se