Den senaste tiden

Det börjar bli dags för en liten Mikro paus för Maltes i träningen efter några veckor med lite intensivare arbete för hans del. Egentligen har vi kanske inte ens nått "normalt" arbete ännu men för Maltes så är detta en topp av träning och då är jag också noga med tid för återhämtning.

Jag har gått tillbaka i tiden och sett över senaste perioden som började med igångsättning efter sparken på benet och hostan. Maltes fick börja jogga igen efter ca 3-4 veckor av skritt och mindre avgränsad hage på betet. Maltes gick sedan på halvfart och upptrappning under veckorna 27-31. Under vecka 31 börjar vi närma oss normalfart och vi är med och tränar för Karolina för första gången på hemmaplan.

Veckorna 33-35 ökade vi på ytterligare ett snäpp och började komma till mer ridning och utveckling, under dessa tre veckorna tränar vi lite intensivare för tränare men håller oss fortfarande till samma upplägg med ridning 2-3 gånger i veckan och resten från marken. Jag har tagit det väldigt lugnt mellan träningarna men varit noga med att han alltid fått röra på sig i form av promenader allt för att han inte ska bli trött men ändå hålla kroppen i form.

Summa summarum så har Maltes varit igång i fullfart i en månad ganska precis och totalt varit i gång i strax under två månader. Jag känner att det blir passande med en veckas mikro-vila för honom nu och sedan fortsatta där vi slutade om en vecka igen för att sedan kunna rida nästkommande dressyrträning den 15/9.

För att inte Maltes ska bli för pigg och springig kommer han fortfarande röra på sig under sin vila i form av skritturer i skogen avsuttet och uppsuttet blir han för pigg slänger vi in en kort jogg på lina :)

Gillar

Kommentarer