Dressyrträning

I går kväll åkte jag och Strumpan på vår första träning på bortaplan, vi hade med oss bästa Karro som moraliskt stöd och hjälp. Strumpan var så duktig på alla fronter och tilldelades många guldstjärnor under dagen.

Lastningen gick toppen, övning ger färdighet helt klart och hon stod som ett ljus på släpet. Väl framme ösregnade det och vi var lite väl tidiga så hon fick träna på att stå och vänta lite på släpet vilket hon gjorde helt fantastiskt fint. Eftersom detta var första träningen på nytt ställe så lastade vi av i tid och gick runt i ridhuset under lektionen innan mig.

Själva träningen gick också den väldigt bra. Vi jobbade bland annat med att rida upp på medlellinjen i trav och försöka flytta ut mot en bom på kvartslinjen rida rakt fram och sedan flytta igen ut mot spåret. Helt plötsligt så trillade lixom polletten ner för Strumpan och hon började flytta sig undan skänkeln. Vi gjorde senare även samma sak i galopp fast vi red upp direkt på kvartlinjen, red rakt fram och flyttade sedan liite granna ut mot spåret efter bommen men såklart var fokus för vår del att bara hålla linjerna och lyckas komma upp på kvartlinjen korrekt vilket bara de kändes som lite över vår kapacitet. Men strumpan gjorde det så himla fint! Så stolt över min fina häst!

Gillar

Kommentarer