Dressyrträningen

Det finns nog bara ett ord för dagens träning och det är fantastiskt; fantastiskt roligt fantastiskt lärorikt, fantastiskt bra, ja bara fantastiskt. Så himla roligt att äntligen få träna, speciellt för Karolina igen. Det gick verkligen jättebra och vi fick med oss bra tips tills nästa gång.

Vi fick beröm för fina övergångar och att Maltes söker fint stöd på bettet. Precis som jag känt så blir han i bland lite framtung och hängande i min hand. Karolina visade hur jag skulle korrigera och det var väl i princip så jag själv hade tänkt själv så det kändes bra. I de lägena han lägger sig i handen ska jag lägga fram handen och inte erbjuda honom de där 5e benet att hänga i . Blir han låg/för djup och tippar in näsan ska jag göra ett snabbt uppresande tygeltag möta upp med skänkeln och snabbt lätta av i handen för att visa honom att eftergiften kommer där framme. Det är viktigt att jag är snabb och inte blir hängande i tygeln utan uppresande- lätta av. Jag ska egentligen fortsätta precis som jag har gjort och de va skönt att få den bekräftelsen.

Vi jobbade sedan lite i galoppen och Maltes visade sig från sin bästa sida och gav oss en riktigt bra galopp två fina varv i höger varvet. I vänster varv snubblade han i fattningen och blev lite rädd för sig själv men gav oss sedan fin galopp även där om än att han tryckte sig en del innåt i det varvet. Anledningen att han trycker innåt är så klart att han är lite oliksidig och behöver rakriktas, inget nytt egentligen. Efter galoppen jobbade vi därför lite grann med rakriktningen och att visa honom den sidförande skänkeln som behövs i det jobbet. I höger varv får jag tänka lite bogen in och i vänster varv ska bogen ut och rumpan in, lite förenklat.

Så glad över min fina häst och svävar lite på moln efter dagens träning! Ser redan fram emot nästa gång om två veckor! :)


Gillar

Kommentarer