Dressyrträningen

Träningen i torsdags gick generellt bra. Vi arbetade vidare på takten, lösgöra bogarna, formen och rakriktningen. Vi fick börja med fyrkanten i skritt och sedan gå vidare till ormen innanför spåret, vi arbetar led att han ska lära sig att följa mina ledande tygeltag och stretcha ytterbogen i en lång båge.

I traven jobbade vi mycket övergångar skritt- trav-skritt-halt-skritt-trav osv osv Jag fick även ta med mig övningen att arbeta med att kunna påverka bara nacken utan att påverka bakbenen som vi även arbetade med i skritten. Jag behöver hitta tekniken där jag kan frikoppla fram och bak, min hand ska kunna ställa nacken utan att blockera något bakben, bakbenen ska arbeta undan mina skänkar och skjuta på in i handen.

Vänster galoppen är svår uppsuttet, han är inte riktigt i balans i fattningarna och det blir ofta fel galopp åt vänster. Det saknas lite styrka där i att få in höger bak där för att få korrekt vänsterfattning. När jag fattar ur en vändning till vänster så sitter fattningarna, men jag måste få till en korrekt vändning med ytter bak korrekt i ramen för att de ska bli rätt. Inte bara lätt men det kommer sitta med tiden :) Nu kan jag börja rida lite mer i galoppen och inte bara "åka unghästgalopp", höger är såklart betydligt enklare och där är han magisk. I vänster varv trycker han inåt och jag har svårt att få ut honom på högertygeln men stundtals fick vi väldigt fin galopp även där.

Vi är på gång helt klart och det är otroligt roligt att rida och träna! :)

Gillar