Dressyrträningen

Blandade känslor från gårdagens träning. Vädret var sådär roligt med 6-7 grader på dagen och regn till och från och lite blåst på de. Maltes har satt en del päls och han står med 100g regntäcke med hel hals. Jag upplevde dock honom som spänd när han kom in och vi fick tyvärr lite bråttom för att hinna i tid. Väl nere i paddocken var han lite spänd även där men såg ändå fin ut på linan även om han inte riktigt kom till ordentlig avslappning innan jag skulle sitta upp för lektion. När jag satte upp kände jag hur han spände till och kickade tyvärr 2 ggr i skritten första stegen innan han slappnade av och skrittade normalt. Jag fick såklart halvpanik men eftersom de släppte så snabbt fortsatte vi som planerat.

Själva träningen sedan gick ändå riktigt bra. I början var han lite överallt och kunde inte riktigt koncentrera sig men efter lite tålamod hittade vi varann igen och då fick vi till de där riktigt fina dragläget där Maltes suger tag i bettet och jag riktigt känner hur jag får kontakt med bakbenen. Det är så häftig känsla, svårt att förklara med ord men det känns precis som ett perfekt dragläget på bilen en känsla av en gummibandsförbindelse där jag känner hur han bara vill framåt och jag kan bara säga varsågod så tar han för sig framåt.

Nu har han väldigt mycket extra energi i och med vädret och även lite extra sprättig pga de älgar som oftast gör oss sällskap nere vid paddocken. Den extra energin gjorde det dock lättare att hitta tillbaka till det där dragläget flera gånger under passet och han var riktigt riktigt fin. Samtidigt blev han lite explosiv i bland och hoppade till lite hipp som happ rätt ofta men eftersom jag ändå hela tiden hade kontakt med honom gjorde det ingenting.

Jag hoppas att reaktionen från när jag hoppade upp kommer ifrån att han hade blivit lite kall över ryggen och spänt sig. Jag ska försöka hålla honom varmare nu och lägga på några extra minuter på framskrittning och uppvärmning innan jag hoppar upp, även om jag är extremt noggrann med detta redan nu med lång framskritt och jogg på lina innan. Jag beställde även hem två infravärmare i går som levereras i veckan som kommer. Jag tänker att han ska få stå under dem sedan när de är klart innan ridning bland annat :)

Gillar

Kommentarer