Dressyrträningen

Vi trånade två dagar på rad i helgen vilket vi inte gjort tidigare. Jag var lite rädd att Strumpan skulle va för trött dag två men hon va faktiskt mer på andra dagen än första vilket kändes kul!

Första dagen red Pernilla henne i ca 15 minuter innan jag fick hoppa upp och känna på henne i ca 15 min. Det var väldigt kul och intressant att se henne med en annan ryttare på ryggen, Pernilla fick henne väldigt mkt snabbare korrekt framme för skänkeln, något som tar mig lite längre tid. Jag fick mkt beröm för mitt rakriktningsarbete och att hon kändes väldigt rak och fin. Hon tyckte hon var fin och känslig på hjälperna och att hon bjuder på en fin ridkänsla med massor av vilja att göra rätt. Kul att höra!

Det vi lärde oss dag ett var nog sammanfattningsvis att jag behöver, efter uppvärmning, rida fram en mer ordentlig trav där hon direkt blir framme för skänkeln. I höger galopp fick jag leda in höger fram lite och hela tiden ha koll så höger bak är under mig och inte vid sidan av. Jag behöver också bli lite tuffare med att rida igenom de jag vill och inte be så mkt om ursäkt.

Dag två red bara jag direkt från start och jag fick henne rätt snabbt framme för skänkeln och en bra känsla. Viktigt att jag kommer dit för där svingar hon ordentligt genom ryggen och trycker på lika mkt med båda bak. I vänster varv fick jag se till att ställa ordentligt inåt och vara noga med att ställa för inner skänkel få henne eftergiven i inner sidan och samtidigt fånga upp de med ytter tygel så hon inte istället bara flyter ut. När jag väl fick ihop tajmingen där och fångade upp resultatet av ställningen för inner skänkel så blev de så bra! Jag fick vara noga med att lätta av i vänster ofta och då fånga upp de hon gav mig i höger för att inte tappa iväg henne utåt.

Det största dag två var nog ändå att jag hela tiden måste rida och finnas där och inte bara släppa henne när de känns bra. Det blev väldigt tydligt vissa sekvenser i början att när hon känns bra så "släpper jag allt" och då blir hon ostadig och så får vi börja om lite. Istället fick jag hela tiden vara kvar i stödet framförallt i höger tygeln och de tänket gav väldigt bra resultat.

Som filmen visar i mitt förra inlägg red vi sedan en del svaga öppnor på långsidan och sedan några skänkelvikningar på diagonalerna.

Summa summarum: Framme för skänkeln ordentligt, Lätt i vänster hand, spänn inte underarmarna, släpp inte kontakten/finns kvar för henne hela tiden, inner skänkel mot ytter tygel som fångar upp. Glöm inte halvhalterna. Håll koll på höger bak.

Ridlänslan båda dagarna denna helg var som att dansa eller flyga fram. Underbar känslA att allt blir så mkt lättare när det är rätt.

Obeskrivligt nöjd och glad av denna helg:)

Gillar

Kommentarer