Duktig Malte

Idag har vi varit till ridhuset för första gången och det har gått jättebra verkligen :)

Jag lastade själv hemma sedan fick jag lite hjälp att hålla när vi kom fram och när jag lastade ur. Malte var så klart lite spänd och nyfiken när vi kom fram men ändå väldigt snäll och enkel att ha med sig.

När vi kom ner till ridhuset var det ett par andra hästar där nere var av en ponny som travade över lite bommar. Vi promenerade lite och när det var dags att longera innan uppsittning var det bara ponnyn kvar och det var ok för dem att jag longerade. När jag hade longerat klart hade även ponnyn lämnat ridhuset. Jag lät honom gå på lina i båda varven i samtliga gångarter och valde att ta honom lite mer än normalt på lina och korta ner de uppsuttna delen lite istället. Han såg fin ut, avslappnad men framåt.

När jag hoppade upp spände han till lite men när vi väl skittade gick det bra. Han kändes väldigt fin även uppsuttet och det var väldigt skönt med fast och fint underlag under fötterna! Också väldigt härligt med så stora ytor som detta ridhus erbjuder.

Fick en fin känsla och hittade en bra takt med ett härligt dragläge i handen. Fick till en fin teknik mellan hjälperna där jag kunde påverka honom och få honom "inom ramen". I höger varv kändes han väldigt fin när jag fick till ställningen i innersidan och höger bak kom in under, viktigt att komma dit och få känns in den känslan. Jag är lite slarvig med det ibland när jag blir lite för försiktig. Till och med Rasmus fällde kommentaren "det rör sig mkt mer i bakkärran nu än då vi köpte honom" och de får man ju se som utmärkt betyg :)

När vi var klara gjorde jag allt själv från att ta av sadel, täcke , sätta på nytt täcke och nya boots till att lasta och stänga bakluckan. Lika bra att träna direkt så vi kan åka själva sedan :)

Gillar

Kommentarer