Elektriker

I går fick vi bokat in elektrikern som tidigare hjälpt oss kopplat in all el i stallet. Nästa fredag den 18/11 kommer han till oss för att koppla in fläkten och allt ikring detta samt även infravärmarna till solariet till uppställningsplatsen.

Status just nu är att fläkten sitter på sin plats och styrning och allt för att få detta att fungera är inköpt och ligger och väntar på att bli inkopplat, vilket då sker den 18:e. Innan fläkten är i gång "vågar" jag inte stänga till stallet helt trots att det varit ordentligt kallt ett tag nu eftersom jag inte vill att hästarna ska ha dålig luft i sitt hem. När vi väl har i gång fläkten och luftintagen så kommer vi kunna stänga alla fönster och dörrar och kunna hålla stallet varmare än utanför och förhoppningsvis hålla vattnet frostfritt i alla fall största delen av året. Fram tills dess står dörrar och fönster öppna och vattnet in till stallet får vara avstängt eftersom vi därmed inte kan hålla temperaturen över nollan :)

För solariet är infravärmarna inköpte 2 stycken á 1800 W vardera som kommer placeras på lämplig plats vid uppställningsplasten med timer.

Gillar

Kommentarer