Elen är i princip klar!

I går var som sagt elektrikerna här igen och slutförde det påbörjade jobbet. Nu har det gamla elskåpet på utsidan stallet bytts ut till nytt och det finns också ett separat elskåp inne i foderkammaren som sköter hela stallet. All belysning är nu påkopplat likaså alla eluttag.

Avfuktaren i torkrummet styrs nu av luftfuktigheten inne rummet, detta innebär att om ett blött täcke hängs in i rummet kommer avfuktaren starta automatiskt och stängas av automatiskt när luftfuktigheten tillbaka till rätt nivå igen.

Nu är det också framdraget el till varmvattenberedaren och uttag till värmaren som ligger i vattenrören som gör vattnet frostfritt under vintern.

Det som återstår är fläkten och styranordningen till denna i stallet. Fläkten kommer sättas på plats till hösten och då får elektrikerna komma tillbaka och koppla in denna när det är dax helt enkelt :)

Känns väldigt skönt att allt är klart nu och att vi har belysning överallt och att allt är korrekt kopplat enligt konstens alla regler och utgör en säker plats för alla, såväl djur som människor :)

Gillar

Kommentarer