Film Pay & Ride Gråbo 20171008

Här kommer filmen från vår senaste Pay & Ride i Gråbo. Det är inte på något sätt perfekt, men vi är på gång och det är jag väldigt glad över!

Generellt så kryper jag ihop alldeles för mycket när vi kommer in på banan vilket jag måste vänja mig av vid genast. Det hjälper ju verkligen inte Maltes, snarare tvärtom, att jag kryper ihop och "gömmer mig" när han blir spänd och nervös. Jag behöver såklart tvärtom sträcka på mig ordentligt och visa vägen. Jag kniper också med knäna när jag kryper ihop och blir nervös vilket också är något jag måste sluta med, klämmiga knän är inte bra för något. En annan stor grej är också att jag sänker och låser handen vid manken, något som också de kommer när han blir spänd. Inte heller detta hjälper situationen utan min hand blir istället låst och stum där nere istället för följsam och mjuk. Alltså en uppsträckning av mig själv helt enkelt på flera plan, både bokstavligen och metaforiskt.

Jag tycker vi får till fina övergångar i travdelen. Själva traven är inte riktigt lösgjord, vilket inte är så konstigt eftersom han är så pass spänd, det syns på slutet att det blir bättre efter galoppen. Målet är att vi snart ska kunna lyckas galoppera innan startsignal för att få honom mer avspänd och lösgjord inne på banan. Än så länge är han så pass spänd när han kommer in att vi inte kommit så långt ännu. Galoppen behöver fortfarande stärkas men jag tycker ändå galoppdelen här är OK även om båda fattningarna är sådär, vi kan sååå mycket bättre men jag har han inte riktigt framme för skänkeln här inne. Höger fattningen är irriterande klantigt av mig, som jag berättat tidigare borde jag ha väntat fått över honom runt inner skänkeln innan jag fattade istället för att fatta som jag gjorde. Maltes gör rätt, jag tokfel.

Formen är mycket bättre och jag är glad över att se på filmen att det stämmer överens med känslan inne på banan att han är mer framme med nosen och inte kryper ihop. Uppridningen på slutet är faktiskt riktigt bra, så även halten och den är faktiskt välförtjänt den 8:a vi blev tilldelade.

Om man sedan tittar igenom protokollet så är jag överens med domaren i min bedömning. Kommentarerna hon har gäller avspända övergångar 7:or-8:or, önskar att jag stämmer av lite till i övergången mellan galopp- trav med betyget 7 på båda, rytmisk galopp gav en 8:a på vänster galopp och 7:a på höger. Jag gillar också kommentaren på halten haha "God stillhet. Stod fint med benen" :)

Nästa gång är planen att vi går upp ett snäpp och testar LB:1 :)


Gillar

Kommentarer