Lyckad dressyrträning

I onsdags var det dags för dressyrträning. Jag har inte tränat ordentligt för tränare sedan midsommarhelgen förra året när Strumpan fick sitt överben i hagen, så det var väldigt roligt att äntligen komma igång på "riktigt" igen efter över ett år.

Tränaren i fråga är ny för mig och startade precis upp nya träningar i Alingsås bara ett par minuters resväg från oss. Hon har dessutom en filosofi som tilltalar mig och en gedigen utbildning och erfarenhet.

Första träningstillfället var i onsdags och vi fick en riktig energiboost på flera nivåer.

Jag fick först rida fram henne i alla gångarter och visa upp oss innan vi stannade och pratade om vad jag hade för önskemål med träningen och mål med oss som ekipage. Jag svarade att jag ville ha hjälp med grundridningen, rakriktning och att stärka henne för att bli så hållbar som möjligt. Vi pratade lite om hennes avvikande exteriör också samt hennes skadehistorik. Här kom första energiboosten då tränaren i fråga säger att hon ser ett tävlingsekipage framför sig, en välriden häst, ryttare som redan är väldigt noggrann med grundridningen och som arbetar dagligen med att stärka sin häst. Hon ser ett ekipage som är redo för tävlingsbanan och inte ett ekipage som framförallt behöver hjälp med grundridningen. Givetvis finns det vissa delar att utveckla i grundarbetet som hon gärna hjälper mig med men framförallt vill hon hjälpa oss ut på tävlingsbanorna.

Vi red sedan lite linjer ur LB programmen och jag fick beröm för fin noggrann ridning, att jag behöver plocka upp henne lite mer i formen och akta så hon inte dippar in näsan. Hon hjälpte oss med uppridningen, hur jag ska rida för att få bästa halten och hur jag ska tänka när jag visar upp oss på banan.

Under passet fick jag också bra hjälp hur jag ska fortsätta utveckla och stärka Strumpan i grundarbetet. Jag tar med mig övningar som bland annat att rida öppna i galopp och att rida över henne från hennes starka sida (vänster) som hon hänger lite på till den svaga höger med hjälp av inner skänkel och ytter tygel samt ställande, lirkande inner tygel i kombination med en massa klappande med inner hand för att säkerställa att jag inte lockas till att hålla i henne i vänster tygel.

Väldigt lyckad träning och som läxa fick jag med mig hem att jag skulle anmäla mig till en tävling :)


Gillar