En ganska äkta Bolognese

Pasta i alla dess former är en matpassion för mig och bolognese har alltid varit speciellt. Tidigare har jag mest själ lagat vanlig köttfärssås och spagetti men så för några månader sedan bestämde jag mig för att testa göra en mer äkta bolognese och då växte det här receptet fram som är ganska äkta iaf och fick därför namnet som i rubriken.

Bolognese är dock inget man bara slänger ihop utan det kräver en del tid och förvandlingen efter koktidens slut är lika slående varje gång. Så jag tänkte ta med er på tillagningen eftersom det är just detta som står på kvällens meny.

Först river och skalar man morot samt skär lök smått. Detta steks sedan mjukt i en stekpanna.

När grönsakerna är mjuka förflyttas dessa till en tallrik och köttfärsen steks tillsammans med salt och peppar och läggs också den i samma tallrik.

Nästa steg är lite speciellt och ingredienserna är tomatpuré, soja och rödvin. Först ut är tomatpurén som steks lite snabbt för att ges en lite rundare smak innan man tillsätter soja och rödvin som reduceras ner till en svart smet.

När reduceringen är klar och smeten är ett faktum tillsättes grönsaker, köttfärs och resten av ingredienserna bestående av kalvfond, sambal olek, vitlök, grädde. Den sista ingrediensen är också den som givit denna rätt dess namn i form av en ganska äkta Bolognese nämligen en burk Dolmio tomatsås Bolignese.

Detta får nu kola under lock i 3-4h och kommer vid koktidens slut helt ha ändrar form och färg.Slutresultatet får ni se om ett par timmar :)

Gillar

Kommentarer