En lång dag

En lång dag är över och dagen har gått bra. Strumpan har åkt väldigt bra på transporten inget sparkande och väldigt stilla och snäll i lastningen. Hon blir dock extremt varm så de var tur vi hade fler svettäcken med oss att byta med under dagen.

Väl på plats på kliniken blev hon väldigt upprörd över att hon lämnades när hästar kom och gick i boxarna bredvid. Hon betedde sig mer som en hingst stundtals men det gick ändå bra.

När de väl var vår tur visar hon dock inte någon hälta, varken på olika volter, underlag eller böjprov. Lite adrenalin man såklart vara smärtstillande men hade hon haft ont skulle de ju visat sig vid böjning iaf.


Så när vi hade släppt hältan fokuserade vi på de lite mer på Strumpans mage. Vi tog blodprov och veterinären undersökte henne rektalt och i munnen. Lite hårda bajsar precis som jag upplevt men inte förstoppad och inget att anmärka på i munnen.

Diagnosen blir tillslut början till magsår och vi kommer prova behandla för detta under 2 v för att se om det hjälper henne att återfå aptiten och ta bort smärtan i magen som jag tror hon har idagsläget. Jag ska också fortsätta ge henne extra vatten via masch flera ggr om dagen samt promenera henne som jag gör.

Nästa vecka ska jag kolla henne på lina igen för att kontrollera hältan och om 7-10 dagar har vi en avstämning med veterinären igen för att stämma av om behandlingen gett resultat.

Snart är vi tillbaka på banan igen jag och min stjärna 🌟

Gillar

Kommentarer