Färgpalett

För någon vecka sedan besökte jag en livscoach som jag stött på i jobbet. Hon beskriver sig själv som en PT för hjärnan.

Vi gick igenom en hel del under de 2,5h som jag tillbringade hos henne, bland annat gjorde vi en sk. storstädning av stor del av min barndom.

Utöver storstädningen visade hon mig också en filosofi av att se livsbalansen som en färgpalett. Olika människor har olika färger på sin palett. Olika färger står för olika saker, jag minns inte allt men jag minns att hon visade mig tre basfärger. Röd står för fight och flykt, blå för inspiration engagemang medans grön står för återhämtning. Jag kunde snabbt erkänna att jag har mycket rött på min palett men också en hel del blått. Den gröna färgen ekar det dock tomt efter. De röda och blå stadiet är kostsamt och tar mycket energi.

Vi kom på slutet av mötet tillbaka till färgerna och när vi hade lämnat barndomen och pratade mer i närtid kunde jag koppla samman färgerna med sista tiden (året) på gården. Jag levde konstant i rött och blått för att jag var rädd för den gröna biten. Jag var rädd för att stanna upp och vara i nuet eftersom det inte fanns något kvar att vila i. Jag klev upp tidigt och kom in sent för att gå direkt i säng, jag höll mig sysselsatt och grävde ner mig i jobb. En parallell jag berättat om förut fast i andra termer. Nu fick jag också en ny sida på myntet och min livscoach bekräftade också mitt tänk och mina paralleller.

Jag tror jag kan komma till en punkt med mer grönt i livet. Jag hoppas att jag har ett mer sunt förhållande mellan de olika färgerna. Även om jag är född till att ha mycket rött och blått på min palett behöver man ändå ett visst mått av grönt för att må bra. Jag letar efter lugnet att stanna på grönt och njuta.

Gillar

Kommentarer