Fiber

Ja vi får faktiskt fiber inom några månader, arbetet har pågått under en längre tid och nu har de kommit till vår gård för att gräva mer alla kablar. Vi har fått stått till tjänst med en del mark som man grävt upp och förlagt ledningar till husen i kring oss. Tyvärr består ju all våröppning mark av hagar vilket innebär att den grävt i hagarna. Nu har vi som tur var flertalet hagar så vi har kunna flytta undan hästarna medans dem gräver.

I dagarna två har dem nu plöjt upp en lång ränna genom vargarna lagt ner kablar och sedan täckt igen efter sig. Dem har varit väldigt duktiga och så försiktiga dem kunnat med maskinerna. Nu är dem i princip klara bortsätt från lite detaljer längst ner mor vägen relativt långt i från själva gården.

Nu får vi vänta ett par veckor och sedan kommer det en mindre grävmaskin och gräver i vår trädgård eftersom de tyvärr inte kunde undvika att passera rätt över trädgården så får vi en mindre maskin som ska göra så lite så som möjligt.

När allt är klart får man sedan bara vänta tills alla fått grävt och när allt är klart kommer dem släppa på fiber till alla samtidigt.

20 000 kr betalar vi ungefär plus tillkommande kostandes för att gräva intill huset från kopplingspunkten. Ska bli väldigt skönt med ett stabilt och bra internet i framtiden!

Jag var såklart lite rädd att hästarna skulle bli rädda och börja springa och skada sig när de stora maskinerna började gräva relativt nära deras hagar. Ni hade vi försökt ställa dem så långt ifrån de gick men eftersom de grävde i fler hagar kom dem ändå rätt nära. Rasmus kunde som tur var jobba hemma och övervaka de hela. Jag fick den här bilden på morgonen. Först ser ni maskinens kabeltrummor och zoomar man in då ser man att hästarn ligger och sover i bakgrunden. Jag har zoomat in dem på bild två. Coola hästar!

Gillar

Kommentarer