Fina Strumpan

Igår utnyttjade jag de ljusa kvällarna igen genom att skritta fram Strumpan ute runt på anläggningen och passade såklart på att fota henne lite också nu när det äntligen är möjligt. Fina tjejen <3


Efter framskrittning när mörkret föll gick vi in i ridhuset eftersom det var lektioner i paddocken hela kvällen. Vi fick ridhuset för oss själva och kunde använda hela ridhuset fritt. Idag höll vi oss helt från spåret och red enbart innanför spåret på kvartslinjerna, medellinjen osv anledningen är att jag känner mer om hon blir ojämn på fria linjer jämfört med då man rider mot väggen och hon kan gå och "luta" sig lite mot väggen och ta stöd där.

Strumpan va på tå och ridlärarens röst från högtalarna från paddocken låg på i vinden in i ridhuset vilket taggade henne lite extra, så vi höll oss till enbart massa skritt och en del trav men skippade galoppen eftersom hon var så pass het redan i skritten. Hon blev väldigt fin och stadig i kontakten vilket var målet med hela passet att få samma kontakt på båda tyglarna.

Vi red en hel del övergångar och jobbade på att alla benen ska trycka på lika mkt i övergångarna samt att hon ska behålla kontakten i munnen hela vägen i övergångarna också och inte släppa kontakten där. Vi travar ju ännu inte så länge per pass man nu travar vi ändå så pass länge att man ändå kommer till ridningen vilket är väldigt kul!

Om ett par veckor hoppas vi kunna träna lite, det är bland annat dressyrträning på klubben den 1/5 samt att jag hoppas kunna komma iväg lite grann också. Lite lastträning innan dess igen bara :)


Gillar

Kommentarer