Fler bra pass innan Husaby

Maltes har gjort riktigt bra pass senaste veckan lagom tills sadeln åkt på omstoppning och Maltes i morgon ska till Husaby på rehab. Känns riktigt bra! *peppar peppar*

Idag dag gjorde han ett fint pass på lina på utebanan i kvällssolen, riktigt fin trav och galopp i båda varven och koncentrerad hela tiden utan spex någon gång!

Igår hade vi dessutom ett riktigt riktigt bra ridpass i ridhuset där det verkligen kändes hur långt vi faktiskt kommit, riktigt härlig känsla.

Jag har haft lite svårt att hitta "finliret"/finstämmigheten i galoppen ett tag, det har lixom blivit lite av och på istället för ett flyt i galoppen. Därför har jag jobbat mycket med att han ska behålla galoppen för egen maskin utan att bryta av. Igår fick vi till det riktigt bra och jag kunde komma till riktigt bra ridning och verkligen påverka minst lika bra i galoppen som i traven, vilket är en riktig framgång.

Fokus har varit på galoppen de senaste även om vi också tränat travdelar och en hel del skritt så har jag ändå ökat på galoppdelen av passet bit för bit. Igår tog vi det ännu lite längre och ännu lite mer galopp vilket gav en svettig häst och ryttare men också en väldigt fin och ridbar galopp.

Jag red bland annat en serie av rättvänd-förvänd-rättvänd galopp iform av höger varv där jag började i höger galopp, red snett igenom och red sedan ett varv förvänd galopp för att sedan rida snett igenom igen och tillbaka till höger. Jobbigt såklart men han gjorde det så himla bra så det fick räcka med en sådan övning.

Som jag nämnt tidigare älskar jag känslan av att vi kan leka fram saker tillsammans, det är en fantastisk känsla. Ett exempel från igår är en linje ur LB:2 programmet som jag diskuterar lite med Annika i stallet och sagt att de är alldeles för svårt för oss. Igår satte vi den rätt av bara sådär.

Så här ser linjen ut:

Vi lekte en hel del fattningar på slutet, gjorde några från skritt, några ur trav och Maltes blev rätt på. Som avslut red jag den del ur linjen ur LB:2 an som jag innan tyckt var omöjlig, nämligen snett igenom i vänster galopp, sakta av till trav på medellinjen och sedan fatta höger galopp och ut i höger varv. Och han bara sätter alltihop helt klockrent! Så himla fräckt och så himla enkelt helt plötsligt!

I morgon får Malte jogga lite lätt innan avfärd mot Husaby sedan blir det några dagars promenad innan vi är igång igen. Vi får se hur många dagar vi klarar av nu när han står i grushagen, för ta den diskussionen med Husaby i morgon :)

Gillar

Kommentarer