Flytt

Det händer som sagt en del i livet just nu. I november förra året bröt jag och Rasmus. 10/12 flyttade jag från gården till mina föräldrars nyinköpta hus utanför Fristad som skulle renoveras, vilket jag nämnt innan. Jag fick ett rum i huset där jag kunde bo medans resten av huset totalrenoverades. Huset låg ca 40 minuter från stallet Maltes flyttat till och mitt jobb.
Så klart väldigt tacksam över att jag fick bo i huset, samtidigt som det är påfrestande att bo i kartonger och byggdamm. Jag hade så klart redan i november börjat leta efter altenativa boenden men det var svårt. I mars skulle mamma och pappa flytta in och då behövde jag ett eget boende. Jag hade aldrig stått i någon bostadkö i Alingsås av förklarliga skäl och andrahandlägenheter som kom ut på marknaden gick på 2 minuter. Jag bevakade alla annonssidor jag kom åt och i början av januari dök det upp en lägenhet som skulle hyras ut i andra hand på minst ett år. 2rum och kök om 65 kvm relativt centralt i Alingsås, på första våningen med uteplats med staket för Terence. Perfekt, jag var inte snabbast på den men något bra måste jag ha skrivit för ett par dagar senare hade jag ett andra handskontrakt i min hand och den 22/1 fick jag nycklarna. Senare fick jag veta att det var över 45 personer som hade mailat på lägenheten de få timmar den låg ute, så tur kan man lugnt säga att jag hade.
Att få nycklarna och tillgång till lägenheten var en resa i sig på många plan. Först och främst är det en resa att bara gå från gården med allt vad det innebär till en lägenhet på 65 kvm. Att sedan mötas av en ostädad lägenhet kunde man väl leva med när jag väl fick nycklarna, men när vi började ”skrapa på ytan” och insåg hur pass ostädat det var fick jag nästan panik. Jag hyr lägenheten delvis möbleras och när vi lyfte på dynorna i soffan hittade jag bland annat cigaretter och kondomer, det beskriver väl ungefär nivån på det hela. För att fortsätta så hittades bland annat även en Foppatoffel i soffan och en använd blöja hittades i köket. Vi fick alltså börja flyttdagen med att sanera. Tackar gudarna för att jag inte var ensam där och då, stor tacksamhet till dem två stjärnor som hjälpte mig under dagen <3 Karro var med hela dagen och även dagen därpå vilket så jag är så tacksam för.
Jag hade bett om att få flytta in så tidigt som möjligt och sagt att det räcker med en grovstädning. Vi skulle ändå gå in med skorna och stöka ner vid inflytt. Så kanske är lite av detta mitt egna fel, men vi har helt klart olika syn på vad en grovstädning är. Den tabben gör jag inte om igen, det vill jag lova.
I takt med att lägenheten sanerats och mina möbler kom in så började det helt klart kännas mycket bättre. Jag hade inte med mig så mycket från huset egentligen men allt eftersom har jag köpt nytt och begagnat och ett nytt hem börjar sakta ta form. Nu har jag kommit så pass långt att det faktiskt känns bra. Vi är inte helt vana att bo i lägenheten varken jag eller Terence men vi börjar lära oss. Terence morrar och skäller lite på folk som helt plötsligt är väldigt nära in på, men det kommer han också vänja sig vid med tiden, precis som jag.

Gillar

Kommentarer