Foppa nytt hem Nr 2

I tisdags förra veckan fick jag ett tråkigt sms från Foppas nya ägare, hon ville inte behålla honom. Det var ju precis de här jag var så rädd för och därför jag tyckte mig vara så noggrann i mitt val av nytt hem. Mamman i familjen hade ramlat av i skogen när Foppa hade blivit rädd för något och nu ville hon inte behålla honom. Jag hade ju hoppats dem skulle hett honom mer tid och inte ridit första dagen men sånt kan jag ju inte styra bara råda.

Eftersom jag inte hade någon möjlighet att ta tillbaka honom erbjöd jag mig att hjälpa till att leta ett nytt hem åt honom. Livrädd att dem skulle sälja honom vidare till vem som helst och att han skulle bli en "vandringspokal". Först av allt kontaktade jag den andra familjen som var och provred Foppa och lyckligtvis blev dem jätteglada och var fortfarande intresserade.

Den nya familjen bor i Tidaholm och i söndags hämtade jag Foppa och körde honom till Tidaholm och den nya familjen.

Den nya familjen bor på en gård med lösdrift och har en shettis till sina 5 barn som behövde sällskap. Foppa tog även detta hästmöte på bästa sätt, han är en riktig stjärna 😊Sören, som ponnyn heter, och Foppa kom snabbt överens och lekte och betade sida vid sida när jag lämnade dem.

Den nya familjen har lovat att ge Foppa en månad på gården innan dem rider. Dem ska börja med promenader och låta honom bli hemmastadd innan de hoppar upp, vilket känns väldigt bra. I förrgår fick jag rapport om att dem tränade honom på att stå själv vid uppställningsplatsen. Foppa hade varit lite orolig när Sören sprang runt och ropade efter honom i hagen, vilket inte är så konstigt såklart.

Jag hoppas detta blir bra och att alla blir nöjda 😊

Gillar