Förberedelser för vintern

I går kväll visade väderleksrapporten Klass 1 varning för snöfall, inte trodde man att det skulle komma snö redan nu men i morse föll snön mycket riktigt över gården och bilen hade ett vitt, om än blött, täcke över sig.

Med tanke på kommande dagars prognos är det dags att börja förbereda sig för vinter. Jag behöver snarast byta däck på bilen till vinterdäck om jag ska kunna ta mig fram och tillbaka längst Ljurhallavägen i skogen vid snö och minusgrader. Om jag ska byta på bilen måste jag även byta däck på släpet, vi hade dock inga vinterdäck ännu till släpet. I går fick vi dock tag på fyra stycken i princip nya dubbade C klassade vinterdäck som endast hade rullat max 100 mil via Blocket. Vi har bokat upp dessa och kommer hämta dem under helgen.

För att jag ska kunna hålla igång Maltes under vintern så har jag även i dagarna betalt ett halvåskort och löst medlemsavgift hos Alingsås Ryttarsällskap med avsikt att tävla för dem under nästa år. I och med detta kommer jag ha tillgång till ridhus november till och med april. Jag har lite längre till Alingsås RS jämfört med exempelvis Tämta men å andra sidan har jag betydligt större tillgänglighet hos Alingsås RS eftersom Tämta bara är tillgängligt 20-21 på vardagarna. Jag tror jag kommer tjäna in dem 20 minuterna extra det tar per dag att köra till Alingsås i och med att jag kan åka och rida större delar av dagen då Alingsås har två ridhus och ett ridhus är i princip alltid ledigt..


Gillar

Kommentarer