Förvänd galopp!

Maltes känns fortsatt fin även uppsuttet. Dessa dagarna har det varit lite extra nervkittlande att sitta upp eftersom det har regnat i flera dagar och bara varit ett par grader över 10. Maltes har gått med täcke på såklart men de finns ändå risk för spänningar i detta skitväder. Men det har gått fint trots detta!

Pga vädret har vi inte varit ensamma i ridhuset den här veckan vilket vi varit lite bortskämde med tidigare. Väldigt bra träning dock inför framridningar framöver. Men tyvärr har jag inte lyckats rida genom programmet mer än en gång i sin helhet men de ska nog gå ändå.

Vi har fokuserat på galoppen och övergångarna ur galoppen och de känns nu betydligt bättre än sist.
Tidigare i träningen har vi fokuserat på fattningar ur traven på olika ställen. Igår körde vi rörelserna i kombination som dem ligger dvs skritt-trav-galopp-volt-trav. Vi körde den övningen ett fyrtal gånger och de satt riktigt bra. Galoppen fortsätter utvecklas och han håller nu fin form längst fyrkanten och i volterna.

Igår efter vår skritt-trav-galopp övningar kändes han extra fin i galoppen så jag testade att rida snettigenom och sedan fortsätta ut i förvänd galopp längst spåret och genom nästa kortsida innan vi bröt av till trav igen. Jag hade förväntat mig ett avbrott på halva snettigenom eller när vi kom ut på spåret, men nej Maltes bara fortsatte och satte den förvända klockrent!

Gillar

Kommentarer