Fullproppad vecka avslutades med husköp

När mina föräldrar flyttade till sitt nya hus strax utanför Alingsås blev både jag och Christian väldigt förtjusta i området med öppna fält och en annan typ av avskildhet mot vad vi har idag i området där vi bor med små tomter och hus tätt inpå varann. Samtidigt är det bara ett par km längre in till stan mot vad vi har idag. Längst vägen på väg till mina föräldrars hus låg ett hus med ett stort garage som jag va väldigt förtjust i. Om detta blir tillsalu köper vi de och så bygger vi om en del i garaget till stall och tar hem Strumpan så vi när vi åkte förbi. Så en dag för några veckor sedan kommer en annans upp på Instagram och huset ifråga är tillsalu.

Sedan gick allt väldigt snabbt och det var mycket vi behövde rodda i innan vi kunde ta ett beslut. Tidiga mornar många samtal sena kvällar men tillslut stod det klart att vi fick köpa det och vi slog till. Nu är alla papper påskrivna och i månadsskiften april/maj så fåt vi tillträde. Därefter har följt ett intensivt arbete för att få ut även vårt hus till försäljning vilket kommer gå ut idag.

Tanken är att Alma kommer få en liten ponny som hon kan läsa sig rida på men som också kommer fungera som sällskap till Strumpan. Vi får rida i ridhuset som ligger ett stenkast från det nya huset. Halva garaget kommer byggas om till ett litet stall med en lösdrift och en box samt att andra halvan kommer få vara garage för Christian och tjejernas diverse motorprojekt. All mark runt om huset kommer göras om till lösdriftshage med en större del som är grusad och dränerad. Sedan finns det möjlighet att arrendera ytterligare mark till hagar i området som kan skiftas till under sommaren. Idag finns det en fin bokhäck som delar av "trädgård" mot blivande hagar., med lite justeringar kommer vi få en fin avgränsad trädgård intill huset och hästarna precis inpå knuten rätt ordagrant :)

Så mycket spännande på gång! :)

Gillar