Galoppombyte!

I förrgår var det dags för uppsuttet pass i ridhuset igen. Det var träningar i ridhuset och regnet vräkte ner så vi smög in på träningen och red fram medans sista ryttaren red och höll oss undan så gott det gick. Det blir bra miljöträning att rida så för dörrar öppnades, folk som mockade, nya hästar som kom och gick.

Det märktes direkt att Maltes nu går i grushage, han var mer explosiv och han bockade några gånger i första galoppen. Man hinner ju tänka 1000 saker innan man inser att bockningarna mest troligt hade med energin att göra och inte smärta som förr. Det var en annan typ av bock också, ingen svans som piskade utan bara hopp i luften.

När de tränande ekipagen hade gått, fokuserade vi på oss själva en stund och kom till riktigt fin ridning. I galopparbetet gjorde vi lite fattningar innan vi gick vidare och red lite förvänd galopp. Jag red snettigenom i galopp och fortsatte sedan ett varv i förvänd innan jag bröt av och klappade. Sista förvända blev min väg i snettigenom rätt tight när jag skulle rida ut på spåret igen. Eftersom Maltes kändes så fin och framme på båda tyglarna testade jag och la ann ytterskänkeln och då bytte han bara hur enkelt som helst!

Jag är egentligen av uppfattningen att dessa lite mer komplicerade rörelser inte ska tränas själv men att leka lite lätt på de här viset när det bara blir enkelt och kul tror jag aldrig lan vara fel. Någon speciell bytesträning kommer vi inte ge oss på själva men det var helt underbart att känns hur villig han är och hur han blir starkare och starkare för varje dag ❤️

Gillar

Kommentarer