Gårdagen

Med tanke på mörkret så går det inte att föreviga arbete vi gjorde igår så speciellt bra. Även om mörkret egentligen inte stoppade oss i vårt arbete så blir ju allt såklart lite svårare och att ta kort och få de bra är ju nästan omöjligt för en glad amatör. Men nu ska ni ändå få hänga med i vad som hände under gårdagen. Strax efter 17.30 rullade första ekipaget in och strax därefter ekipage nummer två. Ekipagen ifråga bestod av en grävmaskin samt traktor med tippsläp. Vi började kvällen med att lasta och köra iväg överblivna högen från vattengrävningen på gårdsplan till baksidan av stallet. Arbetet gick smidigt men taket var i vägen så vi kunde inte få in material hela vägen in till väggen utan detta får vi göra för hand sedan. Men nu är höjdskillnaden iaf utjämnad och det är en liten backe ner från bakdörren ner mot baksidan och bland annat gödselstaden. När detta arbete var slutfört gick vi vidare till att gräva bort de översta lagret gräs, jord och lera i hagarna.
När det översta skicket var bortgrävt la jag och Rasmus ut markduk medans Martin gjorde det sista jobbet kring utfyllnaden bakom stallet. Sedan var det dags för att fylla ut med väggruset vi hade beställt. Det var lite tight att komma ner med traktor och släpet men efter att ha tagit ner några hafstolp kunde Martin lätt loda ner de stora ekipaget ner i vinterhagen i mörkret med, enligt mig, ytterst små marginaler.
När allt var på plats fördelades gruset ut över området med hjälp av grävmaskinen innan arbetet vart klart och vi kunde avsluta för dagen.

Gillar

Kommentarer

Enqvist Dressage,
Var gärna med i tävlingen vi har på bloggen! :) Lycka till! http://enqvistdressage.se/2015/11/04/tavling/
enqvistdressage.wordpress.com