Gårdagen

Gårdagen blev väldigt bra! Både SMHI och YR hade underveckan varnat för ordentligt regnig kväll, men ju närmare torsdag vi kom destobättre såg det ut och när väl torsdagskvällen var ett faktum tittade faktisktsolen fram och det blev en jättefin kväll.

Maltes kändes fin och vi hittade en jättetrevlig takt i gårsom jag letat efter så länge sedan han slog sig på benet senast och vilade enmånad, i går hittade vi den större delen av passet vilket kändes som en storvinst bara de!

Vi började passet med att känna lite på skritten, nuskrittar han faktiskt *peppar peppar* ordentligt även på kort tygel dock blirhan gärna kort i halsen och joxar fortfarande en hel del, men han skrittar i allafall så det är faktiskt en stor framgång med tanke på hur det var innan efterryggproblemen. Så vi började med att försöka få honom att länga ut halsen ochkomma fram med näsan även i skritten. Jag fick jobba med att rida honom i ensvag öppna för att länga ut yttersidan och få honom att ta ett större steg medden bogen för att stretcha honom och så klart lösgöra och få honom att längeut.

När jag fick en bra kontakt i skritten gick vi över tilllite travarbete där vi fortsatte jobba med övergångarna skritt -trav. Jag fickfokusera på att övergången trav till skritt med endast fokus på att han skaacceptera min hand och ta förhållande hjälpen på rätt sätt, med små småförhållningar och kramande på tygeln för att tillslut komma ner i skritt. Dethär arbetet kommer få honom att acceptera min hand bättre och allt arbete vigör ska sluta i att han älskar kontakten och stödet i min hand. Efter arbetetmed övergångarna gick vi vidare med att leka lite med tempot, när jag kände atthan kom fram med näsan och tog ett bra stöd och ville framåt la jag an skänkelnlite lätt och lät honom komma fram och då bjöd han på en väldigt trevlig travoch jag kände verkligen hur min skänkel var i kontakt med hans bakben och attkraften kom därifrån med välv rygg, devar en enorm känsla.

Efter en paus på långa tyglar och massa beröm gick vi vidaretill galoppen. Här jobbade vi också medövergångarna ett par tre gånger i varje varv och sedan får han bara rulla på ien fin galopp där emellan och fokus ligger på övergångarna till galopp ochsedan ner i trav. Han får en väldigt fin trav efter galoppen så där är det kanonatt ”utnyttja” tillfället att rida i den fina traven efteråt. Han satte allagaloppfattningar mestadels på min skänkelhjälp med endast liten rösthjälpvilket var jättekul, han satte dessutom korrekt galopp alla gånger i bådavarven.

Vi avslutade med lite fortsatt introduktion till att flyttaundan honom för skänkeln, där blir det lite kortslutning men han försökte sågott han kunde även om han inte alls förstod vad vi höll på med. Vi avslutade dethela med att trava ett par varv för att få en god känsla och kontakt igen innanvi avslutade för dagen, nöjda och glada!

Karolina var också väldigt nöjd med Maltes i går och tyckteatt han såg mycket mer valpig ut förra gången, lite som en 3 åring och att hannu kändes mycket mer stabil, snarare som en 4 åring i ridbarheten. 1 år äldrepå 2 veckor de är inte illa de! :)Gillar

Kommentarer