Gårdagen

Gårdagen blev inte riktigt som planerat. Vi kom iväg enligt plan och hade en trevlig stund på förmiddagen med gamla stan och en marknad vi trodde skulle bestå av kläder och liknande men istället möttes vi av en matmarknad i enormt format.

På väg mot shoppingstråk, lunch och moderna museet snubblade mamma på trottoaren och föll rätt ut på vägen. Jag gick bakom henne men hann inte få tag på henne innan hon föll. Hon landade på vägen och tog emot sig med ena handen och knät. Jag såg en bil komma i ögonvrån och drog tag i henne med full kraft i ena armen så hon bokstavligen flög upp på trottoaren igen.

Väl uppe hade hon ett rätt djupt sår på knät. Vi fick hjälp av ett apotek med kompress, sårlösning och plåster och hon blev omplåstrad och rengjord. Hon kändes fortfarande lite skakis så vi satte oss på ett kafé och tog en glass. Efter en stund blev hon väldigt yr och illamående. Ett tag var hon nog väldigt nära att svimma. Kyparen var underbar och kom först ut med vatten med socker i och när de inte hjälpte fick hon gå in och sätta sig med mer vatten och vad han kallade AC. Där blev hon snabbt bättre. Vi betalade tackade flera gånger och fick en taxi framkörd och åkte hem till lägenheten. Nu mådde hon bättre och hade inte slagit i huvudet utan reaktionen var nog någon form av chock av att hon blev rädd.

Efter en gemensam lunch fortsatte Linda sin upptäcksfärd i gamla stan ett par timmar till medans jag stannade hemma med mamma i lägenheten. Nu mår hon bra och det känns skönt att det gick bra trots allt! Dem kör generellt som idioter här så det hade lika gärna kunnat slutat riktigt illa. Glad det inte gjorde det och att vi fick en fin eftermiddag och kväll efteråt trots allt.

Gillar

Kommentarer