Gårdagens arbete på töm över bommar

I går ställde jag upp kavaletti och ett pyttehinder på utebanan. Intill banan finns 3 st bommar med fasta kryss på som kan läggas på olika höjder. De som bildade kavalettin var på lägsta höjden och den bom som stod som ett litet hinder stor på en högre nivå. Väldigt behändigt men jag var lite rädd Malte skulle göra sig illa om han skulle snubbla, vilket han också gjorde en gång, men det gick bra :)

Tanken är att jag ska kunna jobba honom kontinuerligt över små hinder i galopp precis på samma sätt som jag i dag kontinuerligt arbetar honom på lina över kavaletti. Jag har tidgare haft upphöjd kavaletti men inte så här höga så även de var nytt för Maltes. Detta är ett superbra komplement för att stärka honom i kombination med vanligt dressyrarbete, uteritter och promenader för att bygga upp en hållbar och sund dressyrhäst :)

Jag hade från början relativt låga förväntningar på hur långt vi skulle komma med "hoppningen" och ville inte stressa Malte eller att han skulle tycka det var svårt. , målet för dagen var egentligen bara att han skulle få testa och jag skulle få se hur han reagerade. Det långsiktiga målet är att han ska kunna galoppera på volten och ta hindret på volten, därav hindrets placering. Ännu längre fram tänker jag min lite lättare gymnastikhoppning och flera hinder på volten.

Vi började försiktigt i trav över bommen men då blev det bara ett stort travsteg över så jag smackade på honom när han vände upp mot bommen så han föll in i galopp över hindret. Efter detta förstod han grejen och fattade självmant galopp på minsta vink på den öppna delen av volten på andra sidan bommen och tog sedan bommen flera gånger i galopp. Så himla duktig och han tyckte nog det var jättekul faktiskt!


Innan jag började med bommen i galopp fick han först värma upp utan bommar såklart.

Sedan var det dags för trav över de upphöjda bommarna. I höger varv tyckte Maltes det blev lite klurigt och snubblade över en bom, men det gick bra som tur var :)


Resten gjorde han riktigt bra :)

Gillar

Kommentarer